Schooldeuren voor MFA Bunschoten

De duurzame deuren van MFA Bunschoten

Schooldeuren voor MFA Bunschoten

Duurzame deuren

van MFA Bunschoten

In het hart van Bunschoten-Spakenburg bevinden zich twee basisscholen onder één dak: de Calvijnschool en CBS Het Sterrenlicht. Het bijzondere aan deze MFA (multifunctionele accommodatie): het gebouw is circulair. En om het duurzame karakter ervan te waarborgen, moesten de deuren die Van Vuuren leverde uiteraard ook verantwoord zijn. Met behoud van functionaliteit. 

Eén gebouw, twee visies

Toen bleek dat zowel de Calvijnschool als Het Sterrenlicht op zoek was naar een nieuw schoolgebouw, besloten ze al vrij snel om de handen ineen te slaan. Beide scholen wilden een gebouw waarmee ze vele generaties vooruit konden.

Samen met de architect van Bureau Bos zijn de Calvijnschool en Het Sterrenlicht gaan kijken hoe ze zich in één gebouw kunnen huisvesten, elk met behoud van de eigen identiteit. Het ontwerp houdt rekening met de verschillen van beide basisscholen, maar biedt ook tal van mogelijkheden om samen te werken. Er zijn ruimtes die gedeeld worden en er zijn ruimtes die apart worden gebruikt.

Schooldeuren voor MFA Bunschoten

Circulaire school, circulaire deuren

MFA Bunschoten is opgebouwd uit verschillende modules die aan elkaar vast zijn gemaakt zonder permanente verbinding. Het gebouw is zo ontworpen dat het in de toekomst uit elkaar kan worden gehaald, zodat er een ander gebouw van kan worden gemaakt, passend bij de eisen van een andere tijd. Mochten de wensen of de functie van het gebouw veranderen, hoeft er dus niks verloren te gaan.

Ook wat betreft energievoorziening is de MFA Bunschoten een duurzaam gebouw. Voor de verwarming in de winter en verkoeling in de zomer wordt gebruik gemaakt van warmte-koudeopslag in de bodem. Daardoor is het gebouw bijna klimaatneutraal. En zoals gezegd dragen ook de deuren van Van Vuuren bij aan het duurzame karakter van deze duo-school. We leverden in totaal 140 deuren: de PicoSpec HPL en de 30 minuten brandwerende deur Pico30.

Vraag ons alles over schooldeuren

Wil je meer weten over schooldeuren in het algemeen en de deuren van de MFA Bunschoten in het bijzonder? Onze medewerkers staan te je graag te woord om jou alles te vertellen wat je wil weten. Bel naar ons algemene nummer of laat een berichtje achter.

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Van Vuuren zomervakantie 2023

Zomervakantie 2023

Even niet aan deuren denken… Onze bouwvaksluiting is in week 31, 32 en 33. Vanaf maandag 21 augustus 2023 zijn wij weer geopend. Op donderdag 27 juli 2023 zijn we bereikbaar tot 12.00…
Lees verder
Menu