Gewijzigde deurtypes
Onlangs verstuurden we onze nieuwe prijslijsten met daarbij de aankondiging dat onze brand- en geluidswerende deuren zijn gewijzigd. Niet alleen de dB waarden zijn veranderd, maar er is ook keuze uit een stompe en een verjongde uitvoering. We nemen je graag nog even mee in wat deze veranderingen precies betekenen voor jou als klant.
Stomp en verjongd
Omdat we graag willen voldoen aan alle verschillende klantvragen en hierbij ook duidelijkheid willen scheppen over de invloed van verschillende keuzes op de geluidsisolatiewaarde, hebben we besloten om onderscheid te maken tussen stompe en verjongde brand- en geluidswerende deuren. Bij verjongde deuren wordt een sponning gefreesd. De infrezing maakt het mogelijk de deur te plaatsen in een kozijn met een beperkte sponningsdiepte, wat voordelig kan zijn bij renovatieprojecten. Zo kun je bijvoorbeeld een deur met een dikte van 40 mm vervangen voor een deur met een dikte van 54 mm, waardoor een hogere geluidswaarde haalbaar is.
Nieuwe dB waarden
Het deurtype PicoSound Rw,p 42dB – Rw 45dB is uit het assortiment en daar zijn twee andere uitvoeringen voor in de plaats gekomen, namelijk:
Het deurtype Pico30 Rw,p 39dB -Rw 42dB is uit het assortiment en daar zijn twee andere uitvoeringen voor in de plaats gekomen, namelijk:
Het deurtype Pico30 Rw,p 42dB – Rw 45dB is uit het assortiment en daar komen twee andere uitvoeringen voor in de plaats, namelijk:
Het deurtype Pico60 Rw,p 39dB -Rw 42dB is uit het assortiment en daar zijn twee andere uitvoeringen voor in de plaats gekomen, namelijk:
Rw,p waarde
Tot halverwege 2021 gebruikten wij de Rw-waarde om de isolatiewaarde van geluidswerende deuren aan te geven. Dit hebben we destijds standaard vervangen door de Rw,p-waarde. De reden hiervoor: met de Rw,p-waarde kun je beter voorspellen hoe goed de deur isoleert wanneer hij op zijn uiteindelijke plek hangt. De Rw-waarde is de isolatiewaarde van het deurblad, gemeten in een laboratorium. Daarmee kun je goed verschillende deurbladen met elkaar vergelijken, het zegt echter niets over de isolatiewaarde van de deur wanneer deze in zijn kozijn hangt. Daarvoor is er dus de Rw,p-waarde. Ook de Rw,p-waarde meet je in een laboratorium, maar dan neem je het kozijn en de afdichting mee. Daardoor komt het veel beter overeen met de uiteindelijke situatie.
Wil je een duidelijk visueel overzicht van de verschillende waarden? Download de PDF.
Extra functionaliteiten naast geluidswerendheid
Wil je dat je deuren naast geluidswerend ook brandwerend of inbraakwerend zijn? Bij Van Vuuren kunnen we de geluidswerendheid van deuren combineren met andere functionaliteiten. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een deur met geluidswerend glas. Benieuwd of de door jou gewenste combinatie mogelijk is? Vraag het gerust!