Utrecht - Wooncomplex aan Jan van Foreeststraat
Utrecht - Wooncomplex aan Jan van Foreeststraat

‘Jan van Foreest’ is een voormalig kantoorgebouw dat als PTT Postsorteercentrum heeft gefungeerd. Nadat het kantoor meerdere jaren heeft leeggestaan is het in 2017 getransformeerd tot een woongebouw. Bij het transformeren van kantoor naar woongebouw is de originele constructie zoveel mogelijk behouden. Maar de gehele buitenschil van het pand is vernieuwd en geïsoleerd zodat het voldoet aan de huidige (isolatie-)eisen. Ook is het gehele dak van de vijfde verdieping voorzien van zonnepanelen. Binnen de schil zijn zowel de installaties als de indeling van het gebouw compleet vernieuwd en aangepast aan de woonfunctie en kwaliteitseisen van nu. Van Vuuren heeft het pand voorzien van nieuwe brand-, rook- en geluidwerende deuren. In het hele pand zijn inpandige woningtoegangsdeuren geplaatst die de gangen en losse appartementen van elkaar scheiden.

medewerker Gert Jan van der Hoek

Meer weten over dit project? Bel Gert Jan van der Hoek.

0566 623 737

Menu