Schilderwerkdeuren

De functionele schilderwerkdeuren van Van Vuuren

Veruit de meeste deuren die in de utiliteitsbouw worden gebruikt, zijn HPL-deuren. Door de oersterke kunststof toplaag zijn die deuren ideaal voor intensief gebruik. Toch verkopen wij bij Van Vuuren ook de nodige geschilderde utiliteitsdeuren. Dit zijn o.a. onze luxe deuren, zoals de lijstwerk- en freeslijndeuren.

Wanneer kies je schilderwerkdeuren?

Onze HPL-deuren zijn super strak en kunnen, zoals gezegd, tegen een stootje. Ideaal voor kantoren, scholen en ziekenhuizen, om een paar voorbeelden te noemen. Wanneer je de buitenste kunststofplaat weghaalt en de deur schildert, zie je het natuurlijke materiaal van de deur er een beetje doorheen. Dit is de dekplaat. Daardoor krijgt elke deur een eigen karakter. Onze luxe lijstwerk- en freeslijndeuren zijn ook altijd gelakt. Veel van dit soort deuren zie je om die reden terug in renovatieprojecten. Neem bijvoorbeeld het Mercier Hotel in Amsterdam. Om het klassieke karakter te behouden, is er bij dat project gekozen voor paneeldeuren met een architraaf en lijstwerk.

Schilderwerkdeuren

Schilderwerkdeuren

Drie niveaus van schilderwerkdeuren

Niet elke afgelakte binnendeur die wij afleveren is direct klaar om af te hangen en te gebruiken. We onderscheiden drie niveaus.

1. Machinaal geplamuurde deuren

Bij deze deuren worden de platen van de deur ‘voorgeplamuurd’ met een verflaag van 40 mu (1000 mu is 1 mm). Deze deuren worden voornamelijk door deurbewerkers besteld, die de deur zelf verder behandelen. Heb je met spoed een deur nodig? De machinaal geplamuurde deuren zijn via RED te bestellen. Dan krijg je binnen vijf werkdagen na je bestelling een op maat gemaakte deur geleverd. Dit geldt niet voor de andere twee niveaus.

Machinaal geplamuurd deur

2. Gegronde schilderwerkdeuren

Hier gaan we een stap verder. Deze deuren worden één keer gegrond met een verflaag van 80 mu. Vervolgens kan de klant de deur zelf aflakken. Het voordeel hiervan: door de grondlaag is de deur beter beschermd dan een machinaal geplamuurde deur, maar de afwerking heb je nog wel zelf in de hand.

Voorlakdeuren

3. Afgelakte schilderwerkdeuren

In dit geval koop je een kant-en-klaar product. De deur zit strak in de lak en kan direct worden afgehangen. De dikte van de verflaag is ongeveer 100 mu. Voor deze deuren werken wij vooral samen met verfleverancier Anker Stuy. Net als Van Vuuren een oer-Fries bedrijf.

aflak

Bij machinaal geplamuurde, gegronde en afgelakte schilderwerkdeuren is het extra belangrijk om onze verwerkingsvoorschriften te volgen. Deze kan je hier vinden.

Schilderwerkdeuren met alle functionaliteiten

Het schilderwerk heeft geen invloed op de functionaliteiten van de deuren. Onze brandwerende, inbraakwerende en geluidswerende deuren voldoen aan alle Europese normen, dat likje verf maakt daarin geen verschil.

De prijs van een schilderwerkdeuren hangt onder andere af van de gekozen afwerking en functionaliteiten. Ook de hoogte en de breedte is bepalend. Wil je een op maat gemaakte deur en weten wat de mogelijkheden zijn? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag.

Iconen duurzaamheid

Toepassingen schilderwerkdeuren

Medewerker Gert Jan van der Hoek

Wil je meer weten over schilderwerkdeuren? Bel Gert Jan van der Hoek via 0566 623 737 of laat hier een bericht achter.

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw