Voorloper op het gebied van geluidswerende deuren

Van Vuuren heeft vorige week verschillende deuren getest op geluidswerendheid. Hierbij hebben we meerdere successen behaald! Zo kan Van Vuuren vanaf vandaag geluidwerende deuren leveren tot Rw,p 47dB, en tot Rw,p 42dB is zelfs leverbaar in een stompe uitvoering. Dit is tevens mogelijk in combinatie met brandwerende deuren. De testen zijn uitgevoerd bij Peutz in Molenhoek, een onafhankelijk testinstituut waardoor onze deuren ook gelijk een validatie hebben voor het hele marktsegment.

Voor geluidsreductie zijn op dit moment nog maar weinig regels en wetten opgenomen in het bouwbesluit, dat opgesteld is in 2012. En dit terwijl geluidshinder door een steeds grotere groep Nederlands als storend wordt ervaren. Er zijn zelfs onderzoeken die laten zien dat langdurige geluidsoverlast nadelige effecten heeft voor de gezondheid van mensen.

Om eenduidigheid in geluidwerendheid te geven, gaat Van Vuuren vanaf mei in Rw,p-waardes communiceren; dat is de gemeten geluidsisolatie van een deurset in een begaanbare situatie. In deze tabel worden 4 verschillende klassen weergeven, namelijk: Rw,p 32dB, 37dB, 42dB en 47dB. In navolging van deze GND advieswaarden heeft Van Vuuren verschillende deurtypes getest om het assortiment van geluidswerende deuren verder uit te breiden.

Van Vuuren voert regelmatig testen uit met verschillende deurtypes. Dit doen we op het gebied van geluidwerende deuren, maar ook brand- en rookwerende deuren worden regelmatig getest. Binnenkort zullen wij ook inbraakwerende deur gaan testen. Dit doen we om bij te blijven met de markt, maar ook om ons assortiment verder te kunnen uitbreiden. En natuurlijk spelen wij ook in op steeds veranderende de klantvraag.

Wil je meer weten over geluidswerendheid? Neem contact met ons op!

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Open deuren naar een betere toekomst

Van Vuuren is de enige producent van utiliteitsdeuren in Europa die een bronzen certificaat heeft ontvangen van het gezaghebbende instituut Cradle to Cradle Certified®. Voor twee deuren zelfs: de PicoSpec en de Pico30, allebei met geluidswerende eis. Daar zijn we erg trots op, maar het is nog maar het begin.

Lees verder
Villa Goudriaanlaan

Ontdek utiliteitsdeuren met freeslijnen

Freeslijndeuren zie je steeds vaker. En terecht, want met een paar strakke lijnen kun je een deur veel karakter geven. Zonder dat je hoeft in te leveren op andere functionaliteiten. Ook inbraakwerende, geluidswerende en rookwerende deuren kunnen …

Lees verder
Duurzame deuren in het onderwijs

De duurzame deuren van MFA Bunschoten

Het gebouw is circulair. En om het duurzame karakter ervan te waarborgen, moesten de deuren die Van Vuuren leverde uiteraard ook verantwoord zijn. Met behoud van functionaliteit.

Lees verder
Menu