Zelfsluitendheid inpandige deur

Zelfsluitendheid bij alle inpandige deuren verplicht

Vanaf 1 juli 2020 wijzigt het Bouwbesluit 2012 op een aantal punten. Eén van de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot deuren heeft te maken met de zelfsluitendheid van woningtoegangsdeuren. Zelfsluitende deuren worden voortaan voorgeschreven voor álle woningen die via inpandige gangen ontsloten worden. Deze wijziging betreft vergunningen voor nieuwbouw en in uitzondering bestaande bouw afgegeven vanaf woensdag 1 juli 2020.

Zelfsluitendheid inpandige deur

Wijziging voor inpandige woningtoegangsdeuren

Een openstaande deur in een brandscheidende constructie maakt die constructie nutteloos. Het is dus van groot belang dat brandwerende deuren bij brand altijd gesloten zijn. Beweegbare constructieonderdelen, zoals ramen en deuren, moeten daarom zelfsluitend zijn wanneer ze in een inwendige scheidingsconstructie liggen waarvoor een WBDBO-eis geldt of een eis aan de rookdoorgang (artikel 6.26, lid 1). Er bestonden twee uitzonderingen, namelijk:

  • een deur van een woonfunctie als het geen gemeenschappelijke deur is (artikel 6.26, lid 2);
  • een deur van een cel (artikel 6.26, lid 3).

De uitzondering van een deur van een woonfunctie komt nu te vervallen. Dus per 1 juli geldt dat alle inpandige woningtoegangsdeuren die uitkomen op een inpandige gang zelfsluitend moeten zijn. Ons concept voor de inpandige woningtoegangsdeur is de PicusResidence.

Deze wijziging betreft vergunningen voor nieuwbouw en in uitzondering bestaande bouw afgegeven vanaf woensdag 1 juli 2020.

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Open deuren naar een betere toekomst

Van Vuuren is de enige producent van utiliteitsdeuren in Europa die een bronzen certificaat heeft ontvangen van het gezaghebbende instituut Cradle to Cradle Certified®. Voor twee deuren zelfs: de PicoSpec en de Pico30, allebei met geluidswerende eis. Daar zijn we erg trots op, maar het is nog maar het begin.

Lees verder
Villa Goudriaanlaan

Ontdek utiliteitsdeuren met freeslijnen

Freeslijndeuren zie je steeds vaker. En terecht, want met een paar strakke lijnen kun je een deur veel karakter geven. Zonder dat je hoeft in te leveren op andere functionaliteiten. Ook inbraakwerende, geluidswerende en rookwerende deuren kunnen …

Lees verder
Duurzame deuren in het onderwijs

De duurzame deuren van MFA Bunschoten

Het gebouw is circulair. En om het duurzame karakter ervan te waarborgen, moesten de deuren die Van Vuuren leverde uiteraard ook verantwoord zijn. Met behoud van functionaliteit.

Lees verder
Menu