Theater Sneek

Een blikvanger, zo kun je het Theater Sneek met recht omschrijven. Het opvallende kleurgebruik, de grillige vormen en de 23 meter hoge toneeltoren zul je niet snel vergeten. Maar niet alleen het oog wil wat, het oor ook. Zeker in een theater. Daarom hebben de utiliteitsdeuren van Theater Sneek allemaal de gewenste geluidswerende waarde van Rw,p 47 dB.

Theaterzaal Theater Sneek met Van Vuuren deuren.

dB or not dB: geen storend geluid in de zalen

Door jarenlange praktijkervaring weet Van Vuuren per project precies welke geluidswerende waarde elke deur moet hebben. In een theater is het van het grootste belang dat je het geluid van de zaal hoort, niet het geluid daarbuiten. Niets zo hinderlijk als gezellig foyer-gedruis terwijl je naar een monoloog van Hamlet probeert te luisteren. In het theater wil je daarom dat deuren de hoogst mogelijke Rw,p-waarde hebben. En dat is Rw,p 47 dB.

De Rw,p-waarde is de geluidsisolatie van een functionele deurset, gemeten in een laboratorium. Functioneel betekent in dit geval dat we de deur niet hebben dichtgeplakt, maar in hetzelfde hang- en sluitwerk hebben geplaatst waarin de deur op locatie komt te hangen. We bootsen de praktijk dus na en kunnen zo heel goed voorspellen hoe goed de deur z’n werk zal doen.

geluidswerende deuren in theater sneek

Geluidswerend én duurzaam

De geluidswerende deuren die Van Vuuren heeft geplaatst, zijn gemaakt van bamboe. Bamboe is duurzaam, sterk en groeit snel. Daarmee is het een uitstekende vervanger voor hardhout. Wil je zien hoe dit eruitziet? Hieronder kun je een sfeerimpressies bekijken. Als je ook wilt horen hoe goed de geluidswerende deuren werken, moet je toch écht naar Sneek

Medewerker Zoë Hiemstra

Meer weten over dit project? Bel Zoë Hiemstra.

0566 623 737

Menu