Deuren bij Adyen Amsterdam

Sustainable living trend: duurzame deuren van Van Vuuren

Sustainable living draait om het maken van bewuste keuzes met een positieve impact op je gezondheid en het milieu, zonder het verlies van stijl en sfeer. Een van de gebieden waarin duurzaam leven een belangrijke rol speelt, is de inrichting van het interieur. In dit blog gaan we dieper in op hoe je onze binnendeuren kunt toepassen in een duurzaam interieur. Nu zijn onze deuren sowieso al duurzaam vanwege hun lange levensduur, maar ook de materialen en de keuze voor tijdloze ontwerpen draagt hier aan bij.

Duurzaam bouwen

De keuze voor duurzame deuren begint bij het materiaal. Houten deuren van FSC® gecertificeerd hout zijn een uitstekende keuze, omdat dit garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast kun je bij Van Vuuren ook kiezen voor Cradle to Cradle-producten, zoals onze PicoSpec en Pico30 deur. Deze deuren zijn bekroond met een bronzen Cradle to Cradle-certificaat. Duurzaam bouwen is iets waar wij ons veel mee bezig houden, dus ook onze deuren moeten hieraan bijdragen.

Duurzame deuren van Van Vuuren

Energie besparen met klimaatklasse deuren

Efficiënt omgaan met energie is een ander belangrijk aspect van duurzaam bouwen. Goed geïsoleerde deuren kunnen helpen om energie te besparen door de warmte in de winter binnen te houden en in de zomer buiten. Dit vermindert niet alleen de energiekosten, maar verlaagt ook de CO2-uitstoot. Kies bijvoorbeeld voor onze klimaatklasse deuren, deze heb je in drie verschillende klassen. Afhankelijk van je situatie en wensen kunnen we je hierbij adviseren welke voor jouw project passend is.

Deuren bij Adyen Amsterdam

Binnendeuren naar wens samen te stellen

Naast het materiaal en de deurfunctie, draagt het ontwerp en de esthetiek van binnendeuren ook bij aan een duurzaam interieur. Minimalistische ontwerpen, natuurlijke kleuren en eenvoudige lijnen zijn populair in duurzame interieurs. Ze creëren een tijdloze look die niet snel uit de mode raakt, wat betekent dat de deuren langer meegaan en minder snel vervangen hoeven te worden. Zo kun je kiezen voor een HPL-deur in een neutrale kleur of met een houtstructuur zoals de deuren voor Van der Valk Leeuwarden hieronder, of ga voor echt hout met onze fineerdeuren. Ben je meer fan van een deur met verticale lijnen? Kies dan voor onze freeslijndeur in jouw gewenste kleur.

Deuren voor Van der Valk Leeuwarden

Onderhoud van je deuren

Tot slot is het belangrijk om na te denken over de levensduur van de deuren. Kwalitatief hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat deuren langer meegaan, wat niet alleen economisch maar ook ecologisch voordelig is. Het regelmatig onderhouden van deuren verlengt de levensduur aanzienlijk. Wil je alles weten over het onderhoud van je deur? Bekijk dan onze verwerkingsvoorschriften.

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw