Ontwikkeling brandgang deur

Ontwikkeling brandgang deur

Van Vuuren Grou BV is al decennia lang een van de toonaangevende Nederlandse producenten van binnendeuren voor met name projectmatige toepassingen, zoals: ziekenhuizen, kantoorgebouwen, scholen en woningbouwprojecten. Qua regelgeving dienen brandgang-deuren aan een bepaalde mate van brandvertraging kunnen voldoen, volgens klasse B. In de markt worden deze eigenlijk niet aangeboden en komen de meeste producenten niet verder dan een deur van klasse D.

Dit is een hiaat in de deurenmarkt, maar ook een kans voor wie wél een dergelijke deur weet aan te bieden. Afhankelijk van het type gebouw en de routing daarin, kan het aantal brandgang deuren in een gebouw namelijk tussen de (ruwweg) 10% tot wel 50% en soms zelfs hoger vormen, dus een zeer grote markt.

Het ontwikkeltraject van Van Vuuren Grou BV richt zich op het ontwikkelen van een brandwerende utiliteitsdeur met een sterk brandvertragende eigenschap (brandklasse B), dus een deur met een lage brandvoortplanting. De te ontwikkelen deur kan toegepast worden in brandgangen in gebouwen/panden.

via logo
Medewerker Stephan Tjepkema

Meer weten over de ontwikkeling van de brandgang deur? Bel Stephan Tjepkema.

0566 623 737

Menu