De luxe fineerdeuren van de IJsseltoren in Zwolle

Vlak naast de A28, aan de rand van Zwolle, ligt een kantoorpand met een van de mooiste uitzichten van Nederland. De IJsseltoren. Zoals de naam al zegt, kijk je vanuit het kantoor uit over de IJsseldelta. Aan de ene kant heb je zicht op de rivier en plaatsjes als Hattem en Zalk, aan de andere kant op het levendige Zwolle met de karakteristieke Peperbus als trotse blikvanger. Ondertussen raast onder je het verkeer door richting Leeuwarden of Amersfoort.

Maar niet alleen het uitzicht van de IJsseltoren is indrukwekkend, in het kantoorpand zelf valt er ook aardig wat te bewonderen. Niet in de laatste plaats de fraaie utiliteitsdeuren van Van Vuuren.

De IJsseltoren in Zwolle
De IJsseltoren in Zwolle

Houtfineer zorgt voor perfect geïntegreerde deuren

De meest in het oog springende deuren die je in de IJsseltoren vindt zijn de fineerdeuren die we hebben geleverd. Om de deuren perfect te integreren in de diverse ruimtes, hebben zelfs de kozijnen een fineerlaag gekregen. Daardoor vormen deuren, kozijnen en wanden één naadloos geheel.

Houtfineer is een hooguit één millimeter dikke houtlaag die machinaal uit een boomstam wordt gesneden of geschild. Omdat je uit één boomstam aardig wat fineerplaten kunt snijden, is het ook een duurzaam product. Bovendien zorgen wij ervoor dat het hout waarvan de fineerplaten komen, afkomstig is uit FSC®-gecertificeerde bossen. In deze bossen wordt de boomstand op peil gehouden en ben je ervan verzekerd dat er geen palmolie-, soja- of veeteelt zal komen.

Het fineer geeft de verschillende ruimtes een stijlvol karakter. In combinatie met de verticaal beplante wanden, geeft de klassieke houtlook van het fineer diverse ruimtes een unieke sfeer. Als dat geen geïnspireerde vergaderingen oplevert!

Brandwerende deur met houtfineer

Luxe deuren met behoud van hun functies

Brandveiligheid staat uiteraard hoog in het vaandel. In een kantoortoren moeten er altijd genoeg veilige vluchtroutes zijn, dus een brandwerende waarde van 30 minuten is het minimum voor de binnendeuren. Los daarvan hebben de ruimtes in een kantoortoren uiteraard diverse functies. Zo zijn er diverse ruimtes waar je in alle stilte moet kunnen werken of waar je kan vergaderen, maar ook plekken waar je even kan ontspannen. Plekken waar je kan tafeltennissen, lunchen of een bedrijfsfeestje kan houden. Om ervoor te zorgen dat de nodige ruimtes zo stil zijn dat je er in alle rust je ding kan doen, hebben acht fineerdeuren een geluidsisolerende waarde van maar liefst Rw,p 45 dB. Dit houdt in dat het geluid aan de ene kant van de deur met 45 dB wordt verminderd aan de andere kant.

Mocht je een keer een lezing, werkbijeenkomst of zakelijke meeting hebben in dit bijzondere gebouw, geniet dan van het uitzicht. Maar vergeet niet om ook de deuren even nader te bekijken. Ben je de komende tijd niet in de buurt, dan hebben we gelukkig de foto’s nog. En als je nog meer wilt weten over de deuren van de IJsseltoren, dan kun je altijd even contact opnemen met Hans Brinksma. Hij vertelt je er graag alles over.

Medewerker Hans Brinksma

Meer weten over dit project? Bel Hans Brinksma.

0566 623 737

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw