Brandwerende deuren

30, 60 en 90 minuten brandwerende deuren

Ben je op zoek naar brandwerende deuren? Dan ben je bij Van Vuuren aan het juiste adres. Onze brandwerende deuren voldoen aan het BBL (de opvolger van het Bouwbesluit). De branddeuren zijn getest volgens de Europese norm NEN-EN 1634-1 en Nederlandse norm NEN 6069.

De deuren zijn ook getest op brandvoortplanting NEN-EN 13501-1 en vallen in brandklasse D en kunnen in combinatie met een stalen of loofhouten kozijn voldoen aan brandklasse B. Op deze manier biedt Van Vuuren een brandwerende deur met kozijn als oplossing voor gebouwen met een hoger risico. De brandwerendheid van onze deuren is uiteraard te combineren met andere functionaliteiten. Veiligheid staat voorop!

Het aanbod in brandwerende deuren

Van Vuuren biedt verschillende brandwerende deuren aan. Het verschil zit in de duur van de brandwerendheid:

  • Pico30 (30 minuten brandwerende deuren)
  • Pico60 (60 minuten brandwerende deuren)
  • Pico90 (90 minuten brandwerende deuren)
Brandwerende deuren

Brandwerende deuren

Europese en Nederlandse normering

Brandwerende deuren van Van Vuuren zijn getest volgens de Nederlanse norm NEN 6069 en Europese norm NEN-EN 1634-1. De Europese norm vormt de nieuwe standaard voor veiligheidsproducten. De testmethode is verzwaard ten opzichte van de oude norm. Dit heeft gevolgen gehad voor de deurconstructies van deurenfabrikanten. Het belangrijkste verschil ten opzichte van de oude testmethode is:

  • De overgang naar het meten met een plaatthermokoppel in plaats van een draadthermokoppel, waardoor een hogere ovendruk ontstaat (met name is het begin), dus een zwaardere belasting voor de constructie.
VanVuuren-940x627px-Brandwerend2

Branddoorslag (in klasse E, EW en EI)

De brandwerendheid van (afgesloten) ruimtes, ook wel de branddoorslag, kan worden uitgedrukt in drie verschillende klassen: E, EW en EI. Deuren die voldoen aan klasse E (vlamdichtheid) zijn in staat vlammen tegen te houden. Deuren die voldoen aan klasse EW (integriteit met beperkte warmtestraling) bieden weerstand aan vlammen en beperken daarnaast het niveau van warmtestraling. Deuren in de EI-klasse (integriteit en islolatie) houden vlammen tegen en blokkeren de warmtegeleiding door het element. Dit heeft betrekking op de thermische isolatie. In Nederland is klasse EW in bijna alle situaties van toepassing. Klasse EI is in sommige gevallen vereist, bijvoorbeeld bij ruimtes waarin gevaarlijke stoffen staan opgeslagen.

Brandvoortplanting (in brandklasse A, B, C, D, E en F)

In Nederland moeten deurkozijnconstructies vanuit het BBL minimaal aan brandklasse D voldoen. De brandwerende deuren van Van Vuuren vallen in deze klasse. In gebouwen met een hoger risico is brandklasse B vereist. Denk hierbij aan gebouwen met extra beschermde vluchtroutes, zoals zorggebouwen, woningen en hotels. Deuren van Van Vuuren kunnen voldoen aan klasse B in combinatie met een houten of stalen kozijn.

Bekijk hier onze nieuwsberichten over brandwerende deuren

Medewerker Zoë Hiemstra

Wil je meer weten over brandwerende deuren? Bel Zoë Hiemstra via 0566 623 737 of laat hier een bericht achter.

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw