deurkruk luxe utiliteitsdeur met glas

Brandwerende deuren met glasopeningen

Heb je een deur nodig om je kantoor, school of hotel te voorzien van brandveiligheid én wil je daarnaast ook zorgen voor genoeg lichtinval in de ruimte? Kies dan voor een brandwerende deur met één of meerdere glasopeningen. Ja, ook dat is mogelijk en nee, dit gaat niet ten koste van de brandwerendheid van de deur! Het glas is namelijk ook brandwerend. Let wel: deze optie geldt alleen voor onze 30-minuten brandwerende deur en onze 60-minuten brandwerende deur.

Soorten glasopeningen

Je hebt de keuze uit twaalf verschillende venstervormen, van rechthoekig tot rond. Zo is er voor iedere ruimte een passende glasopening. Zit jouw vorm er toch niet bij? Afwijking van deze vormen is mogelijk in overleg. Onderstaande weergegeven maatvoering is gebaseerd op een deur van 930 x 2315 mm.

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden in glasopeningen, glaslatten en soorten glas? Download dan onze glasbrochure.

Referentieprojecten

Een prachtig project waar je onze brand- en geluidswerende deuren in combinatie met brand- en geluidswerend glas vindt, is de GZG Polikliniek in Den Bosch. Hierbij zijn de functionele deuren met functioneel glas gecombineerd met lijstwerk voor een luxe uitstraling. Hieronder geven we alvast een voorproefje, de gehele fotoreportage vind je hier.

Van Vuuren. Voor deurconcepten.

Een ander mooi project waar je onze brandwerende deuren met glasopeningen kunt bewonderen, is de monumentale school OSG West-Friesland. Hierbij was het de keuze van de architect om openheid en vertrouwen uit te stralen, door middel van veel glas en doorkijk. Een perfecte match voor onze brandwerende deuren met glasopening dus!

Brandwerende deuren in het onderwijs

Wil je graag advies over welke brandwerende deur met glas het best past bij jouw project? Neem contact met ons op, we helpen je graag.

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Wijziging extra beschermde vluchtroutes

GND-whitepaper: Brandklasse-eisen deuren Extra Beschermde Vluchtroutes gewijzigd

GND-garantiedeuren heeft de afgelopen jaren bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken het verzoek ingediend de eisen die de bouwregelgeving stelt aan de brandklasse van deuren in EBV’s aan te passen. Het gaat om deuren die regelmatig worden geopend, een groot deel van de deuren in EBV’s. Na een uitgebreide risicoanalyse is besloten de brandklasse-eis voor deze deuren van B naar D te wijzigen.

Lees verder
Menu