Wijziging extra beschermde vluchtroutes

GND-whitepaper: Brandklasse-eisen deuren Extra Beschermde Vluchtroutes gewijzigd

Per 1 januari 2024 is het Besluit Bouwwerken Leefomgeving ingegaan. Dit betekent dat de gewijzigde brandklasse-eisen voor deuren bij toepassing in Extra Beschermde Vluchtroutes (EBV’s) nu ook van kracht zijn.

GND-garantiedeuren heeft de afgelopen jaren bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken het verzoek ingediend de eisen die de bouwregelgeving stelt aan de brandklasse van deuren in EBV’s aan te passen. Het gaat om deuren die regelmatig worden geopend, een groot deel van de deuren in EBV’s. Na een uitgebreide risicoanalyse is besloten de brandklasse-eis voor deze deuren van B naar D te wijzigen.

Wijziging extra beschermde vluchtroutes

GND heeft een informatiebulletin uitgebracht met een puntsgewijze toelichting op de inhoud van de wijzigingen. Op deze manier draagt de het informatiebulletin bij aan het scheppen van duidelijkheid en het voorkomen van discussies tussen adviseurs, controlerende instanties, opdrachtgevers, bouwers en deurfabrikanten. Het informatiebulletin met alle informatie over de wijzigingen is te downloaden op de website van GND.

GND is de overkoepelende organisatie van toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema’s als veiligheid en duurzaamheid.

Heb je een brandklasse B deur nodig? Als enige Nederlandse deurenleverancier kunnen wij je hiermee uit de brand helpen. Je leest er alles over op deze pagina.

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw