Open deuren naar een betere toekomst

Open deuren naar een betere toekomst

De eerste stap op weg naar échte duurzaamheid

Van Vuuren krijgt brons van Cradle to Cradle Certified®

Brons van Cradle to Cradle Certified®
Van Vuuren is de enige producent van utiliteitsdeuren in Europa die een bronzen certificaat heeft ontvangen van het gezaghebbende instituut Cradle to Cradle Certified®. Voor twee deuren zelfs: de PicoSpec en de Pico30, allebei met geluidswerende eis. Daar zijn we erg trots op, maar het is nog maar het begin.

Duurzaamheid Van Vuuren

Wat is Cradle to Cradle Certified?
Cradle to Cradle Certified is een methode om producten en productieprocessen te beoordelen op hun duurzaamheid. Hun filosofie gaat ervan uit dat afval geen afval is, maar een grondstof: om nieuwe producten mee te maken, om eindeloos te kunnen hergebruiken of om de aarde mee te voeden.

De vijf pijlers van Cradle to Cradle Certified
De PicoSpec en Pico30 zijn beoordeeld op de vijf pijlers van C2C Certified: materiaalzuiverheid, mogelijkheid tot hergebruik, energieverbruik, watermanagement en sociaal beleid. Zo weet je precies wat je goed doet en waar je nog aan moet werken.

Een mooie erkenning
Van Vuuren kreeg voor materiaalgebruik en energieverbruik een bronzen beoordeling. Voor hergebruik en sociaal beleid zilver en voor watermanagement platina. Een mooie erkenning, maar het laat ook zien dat we er nog niet zijn.

Deuren bronzen certificaat

Minstens goud in 2024
Wij gaan alles op alles zetten om in 2024 zilver te behalen en voor minstens één deurtype goud. Dat vraagt niet alleen een inspanning van onszelf, maar ook van onze partners. Duurzaam ben je immers niet in je eentje. Makkelijk wordt het niet, maar als we allemaal ons best doen, moet het lukken. Help je ook mee?

Meer weten over de duurzame deuren van Van Vuuren?

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Villa Goudriaanlaan

Ontdek utiliteitsdeuren met freeslijnen

Freeslijndeuren zie je steeds vaker. En terecht, want met een paar strakke lijnen kun je een deur veel karakter geven. Zonder dat je hoeft in te leveren op andere functionaliteiten. Ook inbraakwerende, geluidswerende en rookwerende deuren kunnen …

Lees verder
Duurzame deuren in het onderwijs

De duurzame deuren van MFA Bunschoten

Het gebouw is circulair. En om het duurzame karakter ervan te waarborgen, moesten de deuren die Van Vuuren leverde uiteraard ook verantwoord zijn. Met behoud van functionaliteit.

Lees verder
Menu