Duurzame schooldeuren voor MFA Bunschoten

In het hart van Bunschoten-Spakenburg bevinden zich twee basisscholen onder één dak: de Calvijnschool en CBS Het Sterrenlicht. Het bijzondere aan deze MFA (multifunctionele accommodatie): het gebouw is circulair. En om het duurzame karakter ervan te waarborgen, moesten de schooldeuren die Van Vuuren leverde uiteraard ook verantwoord zijn. Met behoud van functionaliteit.

MFA Bunschoten

Eén gebouw, twee visies

Toen bleek dat zowel de Calvijnschool als Het Sterrenlicht op zoek was naar een nieuw schoolgebouw, besloten ze al vrij snel om de handen ineen te slaan. Beide scholen wilden een gebouw waarmee ze vele generaties vooruit konden.

Samen met de architect van Bureau Bos zijn de Calvijnschool en Het Sterrenlicht gaan kijken hoe ze zich in één gebouw kunnen huisvesten, elk met behoud van de eigen identiteit. Het ontwerp houdt rekening met de verschillen van beide basisscholen, maar biedt ook tal van mogelijkheden om samen te werken. Er zijn ruimtes die gedeeld worden en er zijn ruimtes die apart worden gebruikt. Onze binnendeuren met glas waren hiervoor de perfecte oplossing.

Schooldeuren voor MFA Bunschoten

Circulaire school, circulaire deuren

MFA Bunschoten is opgebouwd uit verschillende modules die aan elkaar vast zijn gemaakt zonder permanente verbinding. Het gebouw is zo ontworpen dat het in de toekomst uit elkaar kan worden gehaald, zodat er een ander gebouw van kan worden gemaakt, passend bij de eisen van een andere tijd. Mochten de wensen of de functie van het gebouw veranderen, hoeft er dus niks verloren te gaan.

Ook wat betreft energievoorziening is de MFA Bunschoten een duurzaam gebouw. Voor de verwarming in de winter en verkoeling in de zomer wordt gebruik gemaakt van warmte-koudeopslag in de bodem. Daardoor is het gebouw bijna klimaatneutraal. En zoals gezegd dragen ook de schooldeuren van Van Vuuren bij aan het duurzame karakter van deze duo-school. We leverden in totaal 140 schooldeuren: de PicoSpec HPL en de 30 minuten brandwerende deur Pico30. Zo maakten we de school extra veilig voor de leerlingen. De HPL deuren zijn uitgevoerd in een houtlook waardoor het lijkt alsof er houten deuren in de school zijn geplaatst. Een goede match met de lichte uitstraling van het gebouw.

Vraag ons alles over schooldeuren

Wil je meer weten over schooldeuren in het algemeen en de deuren van de MFA Bunschoten in het bijzonder? Onze medewerkers staan te je graag te woord om jou alles te vertellen wat je wil weten. Bel naar ons algemene nummer of laat een berichtje achter.

Medewerker Zoë Hiemstra

Meer weten over dit project? Bel Zoë Hiemstra.

0566 623 737

Menu