Onderwijs

Deuren in het onderwijs

Deuren in het onderwijs vormen een verhaal apart. Denk maar eens aan alle scholen waar je op hebt gezeten als kind, puber of (jong) volwassene. Sommige deuren moeten voor iedereen makkelijk open te maken zijn, sommige alleen voor volwassenen. Ze moeten tegen een stootje kunnen. Tegelijkertijd wil je ook niet dat ze te hard dichtvallen.

Binnen scholen zit er een groot verschil tussen de deuren. De deur om een klaslokaal mee af te sluiten, is anders dan een deur die een gang van een hal scheidt. En dat is weer anders dan een buitendeur. Of een wc-deur. Niet alleen binnen één onderwijsinstelling, binnen het hele segment onderwijs zitten verschillen: de deuren van een hogeschool of universiteit vereisen andere eigenschappen dan de deuren van een lagere school.

Veiligheid staat voorop bij Van Vuuren

Bij Van Vuuren leveren we functionele deuren. Binnen een onderwijsinstelling heb je brandwerende deuren nodig, maar ook deuren die tot op bepaalde hoogte geluidswerend zijn. Als je lesgeeft in een collegezaal wil je geen last hebben van rumoer op de gang. Andere deuren dienen weer inbraakwerend te zijn. De ene deur mag helemaal dicht zijn, de andere deur heeft een glasopening nodig.

Elke deur heeft z’n eigen eisen, elke deur moet voldoen aan de juiste Europese normen. Bij Van Vuuren testen we onze deuren zelf en zorgen we ervoor dat elke deur volgens de juiste richtlijnen in jouw lagere school, academie of universiteit komt te hangen. Met dank aan het PicusElement: één gecertificeerd concept voor deurblad, kozijn én beslag.

Productbladen

Deuren in scholen kunnen uit verschillende functionaliteiten bestaan, waaronder geluid- en brandwerendheid. Deze eigenschappen zijn ook combineerbaar.

Downloads

Brandwerende deuren
Geluidswerende deuren

Hieronder vind je gedetailleerde producttekeningen met de geluidswerende eigenschap. Meerdere eigenschappen zijn met elkaar te combineren, waaronder met rookwerendheid. Neem hierover contact op met uw binnendienstmedewerker bij Van Vuuren.

Downloads

PicoSpec – Rw35dB – Rwp33dB
Pico30 Rwp36dB – Rw38dB
Pico30 – Rwp37dB – Rw40dB

De productbladen kunnen wijzigen. Ga daarom voor de meest actuele versie naar onze website.

PicoSpec_11 - geluidwerendheid - Van Vuuren. Voor deurconcepten

Met elke deur duurzamer

In scholen zitten kinderen. En kinderen hebben de toekomst. Willen we dat die toekomst hier op aarde ook nog een beetje leefbaar is, dan is het tijd om echt duurzamer te worden.  Om daar echt serieus werk van te maken, heeft Van Vuuren de design-filosofie van Cradle to Cradle® omarmd. Dit houdt in dat we ons uiterste best doen om in de hele keten te streven naar een toekomst zonder afval en zonder energieverlies.

Dankzij deze certificering weten wij precies aan welke knoppen we moeten draaien om nóg duurzamer te worden. Elke deur die wij produceren profiteert daarvan. En elke onderwijsinstelling die besluit om deuren van Van vuuren.

Een tien voor uitstraling

Het oog wil ook wat. Hoewel bij Van Vuuren functionaliteit het belangrijkste is, vergeten we de uitstraling niet. Met glasopeningen en freeslijnen bijvoorbeeld, kunnen wij extra karakter aan deuren toevoegen. Of dat nu deuren zijn die een schoollokaal, collegezaal of aula moeten afsluiten.

Compleet element - onderwijs - Van Vuuren
Medewerker Gert Jan van der Hoek

Meer weten over deuren voor onderwijsinstellingen? Bel Gert Jan van der Hoek.

0566 623 737

Toepassingen deuren in het onderwijs

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw