Geluidswerende deuren

Geluidswerende deuren voor elke gewenste situatie

Elke deur heeft een geluidswerende werking. Maar voor sommige ruimtes is een goede geluidsisolatie belangrijker dan voor andere. In een theater wil je niet het gelach uit een andere zaal kunnen horen. In een vergaderzaal wil je niet dat ze op de gang horen wat er binnen gezegd wordt. Van Vuuren heeft ervaring in het leveren van geluidswerende deuren aan een groot aantal sectoren. Bovendien leveren wij onze geluiddempende deuren met glasopeningen van geluidswerend glas. Voor welke locatie je ook op zoek bent en wat jouw wensen ook zijn: wij adviseren je graag.

Ons aanbod in geluidswerende deuren

Van Vuuren biedt verschillende geluidsisolerende deuren aan. De geluidswerendheid van deuren wordt aangeduid met een Rw,p-waarde. Dit betekent dat we niet alleen het deurblad, maar de complete deurset (inclusief kozijn en hang- en sluitwerk) in een laboratorium hebben getest.

De Rw,p-waarde wordt gemeten in dB: hoe meer dB, hoe beter de geluidsisolatie. Deze waarde kan uiteraard voor iedere locatie anders zijn. Een kantoor waar gevoelige informatie wordt gedeeld, kan een hogere dB nodig hebben dan bijvoorbeeld een hotelkamer. Van Vuuren heeft geluidsdichte binnendeuren in vier verschillende geluidsklassen:

Weet je zelf niet welke geluidswerende deur het beste voor jouw situatie is? Wij helpen je graag.

Waarden voor geluidsisolatie

Welke verschillende waarden voor geluidsisolatie zijn er en wat betekenen deze waarden?

Rw-waarde

Rw-waarde

De in een laboratorium gemeten geluidsisolatie van het deurblad met de draainaden dichtgekit.

Hiermee kunnen de prestaties van deurbladen onderling worden vergeleken.

Rw,p waarde

Rw,p-waarde

De in een laboratorium gemeten geluidsisolatie van de functionele deurset.

Hiermee kunnen de prestaties van deursets (kozijn/afdichting/deurblad) worden vergeleken.

Rw,r-waarde

Rw,r-waarde

De in een gebouw gemeten geluidsisolatie van de functionele deurset in gemonteerde situatie.

Hiermee kan de praktijkwaarde van de gemonteerde deurset vergeleken worden met de gevraagde waarde volgens het bestek.

Aanbevolen prestaties geluidswerende deuren op basis van Rw,p

De adviezen vanuit Van Vuuren zijn ontstaan na jarenlange praktijkervaring en het uitvoerig testen van geluidswerende deuren. Om bij benadering te kunnen aangegeven welke Rw,p-waarde geschikt is voor welke toepassing, zijn de volgende geluidsklassen opgesteld voor een compleet element inclusief rubbers, kozijnen en valdorpels:

FAQ: Veelgestelde vragen over geluidswerende deuren

Hoe herken je een geluidswerende deur?

De meeste geluidswerende deuren hebben een valdorpel aan de onderkant en kaderdichting aan drie of vier zijden. Wil je het zeker weten? Bel of mail even.

Wat is de maximale dB-waarde waarvoor Van Vuuren een deur kan leveren?

Bij Van Vuuren gebruiken we de Rw,p-waarde om de maximale dB-waarde mee aan te geven. Dit is de geluidsisolatie van een functionele deurset, gemeten in een laboratorium. De maximale Rw,p-waarde is 47dB.

Wat is het verschil tussen Rw-, Rw,p- en Rw,r-waarde?

Om de Rw-waarde te weten, meten we de geluidsisolatie van het deurblad in een laboratorium waarbij we naden afschermen. De Rw,p-waarde is de geluidsisolatie van de functionele deurset (deur + kozijn), door Van Vuuren gemeten in een laboratorium. De Rw,r-waarde is de geluidsisolatie van een functionele deurset in de werkelijke situatie.

Als vuistregel voor voor de Rw,r-waarde kan gekeken worden naar de Rw,p-waarde. De Rw,r-waarde is naar schatting ongeveer -2 tot -5 dB lager.

Waarom geeft Van Vuuren de geluidsisolatie aan met Rw,p-waarde?

De Rw,p-waarde is de geluidsisolatie van de deurset, gemeten in een laboratorium. Met deze waarde is een realistische vergelijking mogelijk tussen diverse deur + kozijn combinaties, waardoor je de beste keuze kan maken voor jouw project.

Heeft een geluidswerende deur altijd een sponning?

Nee, dat hangt af van het model en de testmethode. Voor de specifieke opbouw van onze deuren kun je hier terecht, bij de productbladen.

Hoeveel decibel houdt een deur tegen?

Dit hangt af van de samenstelling van de geluidswerende deur. Wij leveren geluidswerende deuren in vier verschillende klassen, tot en met Rw,p 47 dB.

Hoe maak je een deur geluidsdicht?

Allereerst bevat het deurblad zelf isolerend materiaal. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er geen geluid kan lekken aan de zijden van de deurset. Ben je op zoek naar een passende oplossing? Bel of mail even.

Welke eisen worden er gesteld aan een geluidswerende deur?

Dat verschilt per situatie. Op deze pagina vind je een overzicht met de aanbevolen waardes per segment. Bij Van Vuuren adviseren we hogere waarden omdat in de praktijk het zeer moeilijk is om aan laboratorium waarden te voldoen aan onze deuren dan de minimale advieswaarden van Peutz, het onafhankelijke adviesbureau op het gebied van akoestiek en lawaaibeheersing.

Kan een geluidswerende deur ook andere functionaliteiten hebben?

Dat kan zeker. Van Vuuren levert geluidswerende deuren in combinatie met brand-, rook-, inbraak-, kogel- en stralingswering. Vanuit wet- en regelgeving is de ene functionaliteit vaak belangrijker dan de andere. Bij Van Vuuren vinden we altijd een passende oplossing. Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Wil je nog veel meer weten over geluidswerende deuren?

Bel of mail met Stephan. Als je wil, kan hij een Van Vuuren Academy over geluid inplannen.

Stel de geluidswerende deuren naar wensen samen

Naast alleen geluidswerende deuren kan het zijn dat je nog meer wensen hebt waar de binnendeuren aan moeten voldoen. Denk aan een deur die ook brandwerend of rookwerend is. Vooral op openbare locaties, waar veel mensen komen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat eventuele brand of rook zich niet snel in alle ruimtes kan verspreiden. Denk aan de volgende locaties:

  • Een kantoor
  • Een ziekenhuis
  • Een hotel
  • Een vergaderruimte of congreszaal
  • Een sportcomplex
  • Een scholengemeenschap

Daarom heb je bij ons de optie om de geluidswerende deur ook uit te rusten met andere opties naar keuze. Kijk ook eens tussen onze brandwerende deuren en rookwerende deuren.

Meer informatie over geluidswerende deuren

Wil je meer weten over de geluidswerende deuren van Van Vuuren Grou? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden in binnendeuren voor jouw locatie!

Van Vuuren - Geluidswerende deuren in theater

Bekijk hier onze nieuwsberichten over geluidswerende deuren

Medewerker Yoran Bijlsma

Wil je meer weten over geluidswerende deuren? Bel Yoran Bijlsma via 0566 623 737 of laat hier een bericht achter.

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw