Van Vuuren nieuwsbrief: Geluidswerende deuren – Waarom Rw,p?

Waarom Van Vuuren standaard
de Rw,p-waarde hanteert.

Uit de markt horen nog veel vragen over Rw,p-waarde, vandaar deze nieuwsbrief. Tot voor kort gebruikten wij de Rw-waarde om de isolatiewaarde van geluidswerende deuren aan te geven. Dit hebben we standaard vervangen door de Rw,p-waarde. In deze nieuwsbrief leggen wij je uit waarom we die keuze hebben gemaakt. In het kort komt het hierop neer: met de Rw,p-waarde kun je beter voorspellen hoe goed de deur isoleert wanneer hij op zijn uiteindelijke plek hangt.

Wat is het verschil tussen Rw- en Rw,p-waarde?
De Rw-waarde is de isolatiewaarde van het deurblad, gemeten in een laboratorium. Daarmee kun je goed verschillende deurbladen met elkaar vergelijken, het zegt echter niets over de isolatiewaarde van de deur wanneer deze in zijn kozijn hangt. Daarvoor is er dus de Rw,p-waarde. Ook de Rw,p-waarde meet je in een laboratorium, maar dan neem je het kozijn en de afdichting mee. Daardoor komt het veel beter overeen met de uiteindelijke situatie.

En de Rw,r-waarde? 
Pas als de deur daadwerkelijk op z’n plek hangt (in een echt gebouw) kun je de Rw,r-waarde meten. Die Rw,r-waarde kun je wel voorspellen. En dat gaat veel beter met de Rw,p-waarde dan met de Rw-waarde. Wij hanteren als vuistregel dat de Rw,r-waarde twee tot vijf decibel verschilt van de Rw,p-waarde.

Handig overzicht!
We hebben even al onze geluidswerende deuren op een rijtje gezet. Met daarbij de Rw-waardes, de Rw,p-waardes en details over de uitvoering (de dikte van het deurblad bijvoorbeeld). We hopen dat dit meer duidelijkheid geeft.

Van Vuuren documentaire
Sinds januari zenden wij een zesdelige documentaire uit over het ontstaan van Van Vuuren i.c.m. de huidige ontwikkelingen bij ons bedrijf. Inmiddels zijn er 5 afleveringen verschenen en de laatste aflevering verschijnt morgen online. Nu alvast vooruit kijken of benieuwd naar eerdere afleveringen? Klik hier!

schermafbeelding aflevering 6

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, productontwikkelingen, verandering van wet- en regelgeving of andere gebeurtenissen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en u kunt u altijd afmelden.

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Open deuren naar een betere toekomst

Van Vuuren is de enige producent van utiliteitsdeuren in Europa die een bronzen certificaat heeft ontvangen van het gezaghebbende instituut Cradle to Cradle Certified®. Voor twee deuren zelfs: de PicoSpec en de Pico30, allebei met geluidswerende eis. Daar zijn we erg trots op, maar het is nog maar het begin.

Lees verder
Villa Goudriaanlaan

Ontdek utiliteitsdeuren met freeslijnen

Freeslijndeuren zie je steeds vaker. En terecht, want met een paar strakke lijnen kun je een deur veel karakter geven. Zonder dat je hoeft in te leveren op andere functionaliteiten. Ook inbraakwerende, geluidswerende en rookwerende deuren kunnen …

Lees verder
Duurzame deuren in het onderwijs

De duurzame deuren van MFA Bunschoten

Het gebouw is circulair. En om het duurzame karakter ervan te waarborgen, moesten de deuren die Van Vuuren leverde uiteraard ook verantwoord zijn. Met behoud van functionaliteit.

Lees verder
Menu