Van Vuuren levert de deuren bij de uitbreiding van Museum Boijmans van Beuningen

De bouw van het nieuwe Depot Boijmans van Beuningen in het museumpark te Rotterdam is in volle gang. Van Vuuren heeft in samenwerking met Isero BV Rotterdam de deuren mogen leveren voor wat straks één van de grote trekpleisters van de stad moet gaan worden. De uitbreiding van het museum heeft een komvormig ontwerp dat met spiegelend materiaal is bekleed. Het gebouw van 6 verdiepingen heeft een oppervlakte van 15.541 vierkante meter en krijgt een dakterras met ongeveer 75 bomen.

Bouwer BAM is inmiddels in de laatste bouwfase beland en Van Vuuren heeft bijna 200 deuren geleverd. In samenwerking met Isero B.V. Rotterdam hebben we onder andere brand– en inbraakwerende deuren geproduceerd. Dit bouwproject is een uitbreiding van het museum en heeft een bijzonder ontwerp. Elke verdieping biedt een prachtig uitzicht. Als bezoeker kijk je uit over het centrum van Rotterdam met aan de ene zijde het bestaande Museum Boijmans van Beuningen en aan de andere zijde het complex van het Erasmus MC. In de verte is de Erasmusbrug te zien. Het kenmerkende voor het ontwerp is het ronde, uitdijende volume dat het gebouw ook al de bijnaam ‘DePot’ gaf. Elke hoek toont weer een ander perspectief op de omringende stad en het groen van het museumpark.

De officiële opening van het Depot Boijmans van Beuningen zal naar verwachting in 2021 zijn.

 

Foto: © mvrdv

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Open deuren naar een betere toekomst

Van Vuuren is de enige producent van utiliteitsdeuren in Europa die een bronzen certificaat heeft ontvangen van het gezaghebbende instituut Cradle to Cradle Certified®. Voor twee deuren zelfs: de PicoSpec en de Pico30, allebei met geluidswerende eis. Daar zijn we erg trots op, maar het is nog maar het begin.

Lees verder
Villa Goudriaanlaan

Ontdek utiliteitsdeuren met freeslijnen

Freeslijndeuren zie je steeds vaker. En terecht, want met een paar strakke lijnen kun je een deur veel karakter geven. Zonder dat je hoeft in te leveren op andere functionaliteiten. Ook inbraakwerende, geluidswerende en rookwerende deuren kunnen …

Lees verder
Duurzame deuren in het onderwijs

De duurzame deuren van MFA Bunschoten

Het gebouw is circulair. En om het duurzame karakter ervan te waarborgen, moesten de deuren die Van Vuuren leverde uiteraard ook verantwoord zijn. Met behoud van functionaliteit.

Lees verder
Menu