Veilig deuren afhangen met dank aan alle toppers in de bouw

WOENSDAG 1 april 2020 – Voor alle bouwvakkers die zich elke dag inzetten voor het afhangen van onze deuren: jullie zijn toppers! Ondanks alle maatregelen en de aanpassingen die daarbij horen wordt er door iedereen hard doorgewerkt waardoor de bouw niet volledig stil is komen te staan. Samen staan we sterk en gaan we ertegenaan.

Terwijl een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking thuis aan het werk is zijn er ook beroepsgroepen waarbij dit niet of nauwelijks mogelijk is. Om de veiligheid van mensen te waarborgen en de verspreiding van het virus tegen te gaan is er door de Rijksoverheid een protocol opgesteld. Het protocol is opgesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM en wordt ondersteund door de werkgevers- en werknemersorganisaties.

Vorige week zijn brancheorganisaties, vakbonden en het kabinet tot een akkoord gekomen over de veiligheidsmaatregelen op bouwplaatsen. Uitgangspunt is dat bedrijven tijdens de coronacrisis veilig door kunnen gaan met het uitvoeren van hun werk. De maatschappelijke en economische belangen zijn te groot om het werk volledig stil te leggen.

Bekijk het volledige protocol hier.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Samen_veilig_doorwerken
samen veilig bouwen
Menu