Geluidswerende deuren van Van Vuuren

Checklist voor het bestellen van geluidswerende deuren

Geluidswerende deur nodig? Gebruik onze checklist!

Wil je graag geluidswerende deuren bestellen, maar kun je alle Rw,p-waarden inmiddels niet meer van elkaar onderscheiden? We helpen je graag een handje met onze checklist.

1. Ga na in welke ruimte of situatie de deur nodig is.

Onze geluidwerende deuren worden uitgedrukt in Rw,p-waarde, die weer wordt gemeten in dB. Dit is de in een laboratorium gemeten geluidsisolatie van de functionele deurset. Hiermee kunnen de prestaties van deursets (kozijn/afdichting/deurblad) worden vergeleken. Je kunt je voorstellen dat een deur van een bioscoopzaal een hogere Rw,p-waarde nodig heeft dan de deur van een kantoorruimte. Het is dus belangrijk om te bepalen welke ruimte jouw geluidswerende deur moet afsluiten en hoeveel geluidsdemping hier nodig is. Om je te helpen hebben we in samenwerking met ons testlaboratorium Peutz onderstaande tabel ontwikkeld. Die kun je trouwens ook downloaden op deze pagina.

Geluidstabel in Rw'p

2. Check of kozijnen en muren aan de eisen voldoen.

Geluidswerendheid gaat verder dan alleen de deur. Ook het kozijn rondom een geluidswerende deur moet voldoen aan de gestelde eisen. Daarnaast moet de muur sterk en dik genoeg zijn om het deurkozijnelement te bevestigen. In onze kozijnbrochure lees je meer over deuraansluitingen en muuraansluitingen. Neem bij vragen hierover gerust contact met ons op. 

3. Moet de deur stomp of verjongd uitgevoerd worden?

Omdat we graag willen voldoen aan alle verschillende klantvragen en hierbij ook duidelijkheid willen scheppen over de invloed van verschillende keuzes op de geluidsisolatiewaarde, hebben we besloten om onderscheid te maken tussen stompe en verjongde brand- en geluidswerende deuren. Bij verjongde deuren wordt een sponning gefreesd. De infrezing maakt het mogelijk de deur te plaatsen in een kozijn met een beperkte sponningsdiepte, wat voordelig kan zijn bij renovatieprojecten. Zo kun je bijvoorbeeld een deur met een dikte van 40 mm vervangen voor een deur met een dikte van 54 mm, waardoor een hogere geluidswaarde haalbaar is. Wil je meer weten over deze nieuwe uitvoeringen? Lees dan deze blog!

Van Vuuren geluidwerende deuren Pathé Leeuwarden

4. Vraagt de situatie om glasopeningen?

Een deur nodig die de ruimte goed geluidsdicht maakt, maar nog wel ruimte biedt voor extra licht of een ruimtelijker gevoel? Kies dan voor een geluidwerende deur met één of meerdere glasopeningen. Vrijwel alle geluidswerende deuren zijn leverbaar met geluidswerend glas. Je hebt daarbij de keuze uit twaalf verschillende venstervormen en acht soorten glaslatten. Hulp nodig bij je keuze? Onze adviseurs weten precies wat wel en niet kan. Je kunt de geluidswerende beglazing ook combineren met brandwerende of andere functionele beglazing.

Extra functionaliteiten naast geluidswerendheid

Wil je dat je deuren naast geluidwerend ook brandwerend of rookwerend zijn? Bij Van Vuuren kunnen we de geluidwerendheid van deuren combineren met andere functionaliteiten. Benieuwd of de door jou gewenste combinatie mogelijk is? Vraag het gerust!

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Wijziging extra beschermde vluchtroutes

GND-whitepaper: Brandklasse-eisen deuren Extra Beschermde Vluchtroutes gewijzigd

GND-garantiedeuren heeft de afgelopen jaren bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken het verzoek ingediend de eisen die de bouwregelgeving stelt aan de brandklasse van deuren in EBV’s aan te passen. Het gaat om deuren die regelmatig worden geopend, een groot deel van de deuren in EBV’s. Na een uitgebreide risicoanalyse is besloten de brandklasse-eis voor deze deuren van B naar D te wijzigen.

Lees verder
Menu