Corendon Village Hotel Amsterdam

Onder de rook van Schiphol ligt het Corendon Village Hotel Amsterdam. Dit viersterrenhotel mag zichzelf (met drie gebouwen, 680 kamers en appartementen, diverse restaurants en bars, een spa met zwembad, een fitnessruime, een bioscoop en elf vergaderzalen) het grootste hotel in de Benelux noemen. We horen je denken: dat zijn een hoop deuren die van Vuuren moest leveren. Dat kun je inderdaad wel stellen! En het zijn ook nog eens brandwerende, rookwerende, watervaste én geluidswerende deuren. Ga er maar aan staan.

Van Vuuren levert deuren voor Corendon Village Hotel Amsterdam

Alles voor een goede nachtrust

Voor reizigers die graag dicht bij het vliegveld slapen, is het Corendon Village Hotel Amsterdam ideaal. Een speciale shuttlebus rijdt heen en weer. Zo weet je zeker dat je op tijd komt. Maar als je zo dichtbij Schiphol slaapt, heb je wel een goede geluidsisolatie nodig. Al die stijgende en landende vliegtuigen kunnen aardig wat lawaai maken. Gelukkig kan Van Vuuren utiliteitsdeuren leveren die elk geluid buiten de, uh, deur kunnen houden.

Van Vuuren levert deuren voor Corendon Village Hotel Amsterdam

Elke situatie heeft z’n eigen eisen. Een vergaderzaal die grenst aan een met zacht tapijt beklede gang heeft deuren met een minder zware geluidsisolatie nodig dan een hotelkamer met uitzicht op de startbaan. De ondergrens die Van Vuuren bij dit hotel hanteerde is een Rw,p-waarde van 42dB. De bovengrens een Rw,p-waarde van 46dB. Dat is ongeveer de waarde die we hanteren bij concertzalen. Onlangs heeft Corendon een Boeing 747 in de tuin van het hotel geplaatst, om te bezichtigen. Als iemand daar de motor van aanzet terwijl jij in de sauna probeert te ontspannen, zul je wellicht in de verte wat gezoem horen. Maar los daarvan durven wij wel een nachtrust te garanderen die z’n naam eer aan doet.

Wil je weten hoe al die mooie deuren eruitzien? Boek een kamer! Of bekijk de kleine foto-impressie.

Medewerker Stef Bos

Meer weten over dit project? Bel Stef Bos.

0566 623 737

Menu