Van der Valk Leeuwarden duurzaamste hotel Nederland

Wethouder Friso Douwstra van Economische zaken heeft op 4 juli het officiële duurzaamheidscertificaat overhandigd aan Martin Matser, eigenaar Van der Valk Hotel Leeuwarden. Hiermee is het hotel op dit moment officieel het duurzaamste hotel van Nederland. Van Vuuren BV heeft voor dit hotel de deuren mogen leveren.

Project Van der Valk Leeuwarden

Bij het slaan van de eerste paal in 2016 van Van der Valk Hotel Leeuwarden, werden al hoge duurzaamheidsambities uitgesproken en met een ontwerpcertificaat van 73,09% zag het er al veelbelovend uit. Tijdens de realisatiefase zijn nog meer extra maatregelen genomen, waardoor de uiteindelijke score is uitgekomen op 78,31%. Dit is de hoogst behaalde score tot nu toe door een hotel in Nederland. Uiteraard stoppen de duurzaamheidsambities van Van der Valk hier niet. In de bestaande hotels wordt volop aan verduurzaming gewerkt en bij nieuwbouwprojecten wordt de lat hoog gelegd.

Deuren

Voor bepaalde ruimtes zoals hotelkamers is het zeer belangrijk goede geluidswerende deuren te hebben. Het kan vervelend zijn als gasten tijdens hun nachtrust gestoord worden of dat er persoonlijke gesprekken worden meegeluisterd. Ook voor de veiligheid zijn brand- en rookwerende deuren essentieel tijdens calamiteiten en levert levensreddende minuten op. Met de deuren van Van Vuuren kan de schade bij een brand zo goed mogelijk beperkt worden, en dat geeft een veilig gevoel voor je gasten. Wil je meer meten over brand- en rookwerende deuren?  Of ben jij op zoek naar een geluidswerende binnendeur? Bij Van Vuuren Grou ben je aan het juiste adres. Wij adviseren je graag!

Deuren voor Van der Valk Leeuwarden

Warmte hergebruiken

Tijdens de bouw van het Van der Valk hotel in Leeuwarden stond duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Het hotel is voorzien van het BREEAM-NL keurmerk, een beoordelingsmethode om de mate van duurzaamheid te bepalen bij nieuwbouw. Eén van de belangrijkste manieren waarop het Van der Valk hotel in Leeuwarden haar duurzaamheid waarborgt, is door warmte op te vangen uit de restaurants, de zalen en de volledig elektrische keuken en deze te hergebruiken. Op deze manier wint het hotel 95% van de warmte terug. Met deze restwarmte wordt onder andere het water in het hotel verwarmd. Daarnaast is het hotel voorzien van intelligente verlichting, luchtbehandeling op de hotelkamers en is er een koude- en warmteopslag in de bodem wat zorgt voor de temperatuurregeling in het hotel.

Biodiversiteit

Het vorig jaar geopende Van der Valk hotel telt 117 royale kamers waarvan een aantal luxe suites welke zijn voorzien van een sauna en bubbelbad. Daarnaast beschikt het hotel over negen multifunctionele zalen en heeft het hotel een eigen haven, waardoor het hotel ook per sloep bereikbaar is. Het hotel is met aandacht voor de omgeving gebouwd. Het terrein beslaat ongeveer 10 hectare waarop onder andere de haven is gerealiseerd met natuurlijke oevers voor het behoud van de biodiversiteit op het terrein. Om de biodiversiteit nog verder te waarborgen, zijn er bijenhotels gerealiseerd en zijn er in het dak van het hotel ruimtes voor vleermuizen gecreëerd. Naast de haven op het terrein, zijn er ook vijvers aangelegd. Deze vijvers en de haven komen niet alleen ten goede aan de natuurlijke uitstraling van het terrein, maar dienen ook als natuurlijke waterberging, waardoor het regenwater op locatie kan blijven en niet geloosd dient te worden op de riolering.

Bron: Entree Magazine

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Open deuren naar een betere toekomst

Van Vuuren is de enige producent van utiliteitsdeuren in Europa die een bronzen certificaat heeft ontvangen van het gezaghebbende instituut Cradle to Cradle Certified®. Voor twee deuren zelfs: de PicoSpec en de Pico30, allebei met geluidswerende eis. Daar zijn we erg trots op, maar het is nog maar het begin.

Lees verder
Villa Goudriaanlaan

Ontdek utiliteitsdeuren met freeslijnen

Freeslijndeuren zie je steeds vaker. En terecht, want met een paar strakke lijnen kun je een deur veel karakter geven. Zonder dat je hoeft in te leveren op andere functionaliteiten. Ook inbraakwerende, geluidswerende en rookwerende deuren kunnen …

Lees verder
Duurzame deuren in het onderwijs

De duurzame deuren van MFA Bunschoten

Het gebouw is circulair. En om het duurzame karakter ervan te waarborgen, moesten de deuren die Van Vuuren leverde uiteraard ook verantwoord zijn. Met behoud van functionaliteit.

Lees verder
Menu