Van vuuren Rookwerende deuren

Van Vuuren nieuwsbrief: Nieuwe regelgeving rook

Banner nieuwsbrief rook

Waar rook is, zijn er gelukkig
Van Vuuren deuren!

Met de komst van het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) op 1 januari 2022 gaat de regelgeving rondom deuren en de beheersing van koude en warme rook voor nieuwbouwpanden aangescherpt en uitgebreid worden. De nieuwe regels hebben vooral ingrijpende gevolgen voor nieuwbouw met slaapfunctie. Met deze nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte brengen van deze veranderingen.

Wijzigingen voor specifieke ruimtes
Gebouwen zijn ingedeeld in brandcompartimenten en subbrandcompartimenten. Brandcompartimenten beperken de uitbreiding van brand en houden de brand beheersbaar. Subbrandcompartimenten beperken de verspreiding van rook. In het BBL is de bescherming van deze ruimtes veranderd. Ook zijn extra eisen omtrent ‘beschermde subbrandcompartimenten’ toegevoegd. Dit zijn ruimtes waarin wordt geslapen, of waarin mensen aan bed gebonden zijn. Afhankelijk van hoe deze beschermde subbrandcompartimenten in het gebouw op de andere compartimenten aansluiten, geldt de S200- of de Sa-norm voor utiliteitsdeuren.

Uitleg rook Sa en S200

Classificatienorm Sa
Voor compartimentscheiding in nieuwbouw zonder slaapfunctie volstaan deuren die voldoen aan de Sa-norm. Deuren met de Sa-classificatie zijn rookwerend bij ‘koude’ rook en een omgevingstemperatuur van ± 20 °C.

Classificatienorm S200 
Deuren met een S200-classificatie zijn rookwerend bij 200 °C (warme rook). In zorginstellingen en gevangenissen zijn deze deuren per 1 januari verplicht. Afhankelijk van de (compartiment)indeling van het betreffende gebouw, geldt de S200-norm ook voor andere soorten nieuwbouw met slaapfunctie. Van en naar een beschermd subcompartiment is scheiding met een S200-deur vereist. Dit geldt ook voor extra beschermde vluchtroutes.

Rookwerende deuren van Van Vuuren
Onze rookwerende PicoSa en PicoS200 zijn gecertificeerd door een geaccrediteerde instantie. Ze houden de snelle en onvoorspelbare verspreiding, het verduisterende effect en de giftigheid van rook tegen. Hiermee kunnen slachtoffers en materiële schade worden beperkt en worden voorkomen. U heeft de keuze uit Sa en S200 in combinatie met brandwerendheid van 0, 30, 60 of 90 minuten en een afwerking met een stalen of houten kozijn.

Bent u benieuwd naar ons aanbod op het gebied van rook- en brandwerende deuren? Klik dan hier.

Rookwerende deur in 5 werkdagen?
Ons RED-concept is vernieuwd. Waar we eerder een levertijd hanteerden van maximaal 15 werkdagen, zijn dat nu nog maar 5 werkdagen.
 Wilt u met spoed een rookwerende deur bestellen? Ga naar ons RED-concept!

RED: Rap Een Deur

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, productontwikkelingen, verandering van wet- en regelgeving of andere gebeurtenissen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en u kunt u altijd afmelden.

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Open deuren naar een betere toekomst

Van Vuuren is de enige producent van utiliteitsdeuren in Europa die een bronzen certificaat heeft ontvangen van het gezaghebbende instituut Cradle to Cradle Certified®. Voor twee deuren zelfs: de PicoSpec en de Pico30, allebei met geluidswerende eis. Daar zijn we erg trots op, maar het is nog maar het begin.

Lees verder
Villa Goudriaanlaan

Ontdek utiliteitsdeuren met freeslijnen

Freeslijndeuren zie je steeds vaker. En terecht, want met een paar strakke lijnen kun je een deur veel karakter geven. Zonder dat je hoeft in te leveren op andere functionaliteiten. Ook inbraakwerende, geluidswerende en rookwerende deuren kunnen …

Lees verder
Duurzame deuren in het onderwijs

De duurzame deuren van MFA Bunschoten

Het gebouw is circulair. En om het duurzame karakter ervan te waarborgen, moesten de deuren die Van Vuuren leverde uiteraard ook verantwoord zijn. Met behoud van functionaliteit.

Lees verder
Menu