Interne opening machinelijn banner

Van Vuuren onthult nieuwe machinelijn ‘Kameleon’

Thijs Zomer en Dennis Gijsman (r) laten de nieuwe machinelijn zien

Foto: Thijs Zomer (l) en Dennis Gijsman (r) laten wethouder Friso Douwstra en Gina Tromp (midden) van Gemeente Leeuwarden de nieuwe machinelijn zien.

Er stond gisteren iets bijzonders voor de deur bij Van Vuuren in Grou. De deurenleverancier onthulde in de fabriek de nieuwe machinelijn ‘Kameleon’. Deze volautomatische productielijn, met een afmeting van 30 bij 70 meter, is speciaal ontwikkeld voor het maatwerk en de flexibiliteit van Van Vuuren. Met de komst van de Kameleon kan het bedrijf klanten nóg beter bedienen. Naast de grote onthulling werd voornamelijk ook stilgestaan bij de prestaties en de inzet van het personeel.

Gevormd door de omgeving en andersom

Directeur Dennis Gijsman opende de bijeenkomst. “Van Vuuren is door de jaren heen gevormd door de medewerkers, de klanten, de omgeving en innovaties. Maar andersom geldt dat net zo. De komst van de Kameleon is de kers op de taart in een bedrijf waar alsnog de medewerkers aan het roer staan.” Friso Douwstra, wethouder Gemeente Leeuwarden, nam het woord over en sprak over de rol van Van Vuuren in de omgeving. Vervolgens onthulde hij de naam van de nieuwe machinelijn met een introductiefilm en een druk op de knop, waarna scheeptoeters en confettikanonnen volgden.

Kameleon: snel, flexibel en bewust van de omgeving

Na de feestelijke onthulling werd er getoast. Dagpresentator Henk Waterlander lichtte daarna de naam toe. Een kameleon verandert moeiteloos van kleur; een eigenschap die Van Vuuren niet vreemd is. Zo is het bedrijf qua productie uiterst flexibel om te voldoen aan de zeer gevarieerde klantvraag. Die flexibiliteit zie je ook terug bij het personeel. Sommigen hebben de bouwcrisis en meerdere faillissementen meegemaakt. Zij weten: verandering is nodig om te overleven. Een kameleon beschikt over een enorme snelheid om onverwachts een prooi aan te vallen. De kenmerken variatie, flexibiliteit en snelheid deelt Van Vuuren met de kameleon. Tot slot is er de link met het jongensboek van Kameleon. Mededirecteur Thijs Zomer: “Net als de Kameleonreeks zijn de avonturen van Van Vuuren ook een mooi jongensboek. Ook lijkt de machine op een groot schip en dat maakt de medewerkers de ‘Schippers van de Kameleon’.”

Terugblikken, opstarten en vooruitkijken

Van Vuuren kijkt met veel plezier uit naar de toekomst. Toch werd er ook even teruggeblikt op het afgelopen anderhalf jaar, best een ingewikkelde tijd. Als blijk van waardering en trots kregen medewerkers daarom een Specht uitgereikt; een bokaal geïnspireerd op het logo van Van Vuuren. Tot slot werd de machinelijn opgestart en in gebruik genomen. De allereerste Kameleondeur is een feit!

Over Van Vuuren:

Van Vuuren is marktleider op het gebied van binnendeuren in de Nederlandse utiliteitsbouw. Het bedrijf heeft een lange historie en komt voort uit de bedrijven Halbertsma deuren uit Grou en Picus deuren uit Eindhoven. Met de huidige strategie is het bedrijf erin geslaagd om in vier jaar tijd de omzet te verdubbelen, nieuwe klantsegmenten in het binnenland aan te boren en operationeel te zijn in het buitenland. In dezelfde periode zijn de doorlooptijden van de productie sterk afgenomen en zijn de voorraadposities en het onderhanden werk gehalveerd. Uiteraard met als basis een hoge leverbetrouwbaarheid.

Verleden, heden en de toekomst van Van Vuuren zijn vastgelegd in een documentaire. Bekijk het hier: https://vanvuuren.nl/over-van-vuuren/documentaire/

Meer informatie is op te vragen bij Jantsje Hellema (Marketing Manager) via j.hellema@vanvuuren.nl of 06-22637472.

Proosten op de opening
Medewerkers bij de opening

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, productontwikkelingen, verandering van wet- en regelgeving of andere gebeurtenissen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Van Vuuren zomervakantie 2023

Zomervakantie 2023

Even niet aan deuren denken… Onze bouwvaksluiting is in week 31, 32 en 33. Vanaf maandag 21 augustus 2023 zijn wij weer geopend. Op donderdag 27 juli 2023 zijn we bereikbaar tot 12.00…
Lees verder
Menu