In de spotlight: studentenhotel City Living

De woningnood is een groot probleem van deze tijd. Ook voor studenten is het bijna ondoenbaar om een betaalbaar onderkomen te vinden. Tegelijkertijd staan er wel aardig wat kantoorgebouwen leeg. Niet zo raar dus dat projectontwikkelaar City Living in het probleem (leegstaande kantoorgebouwen) de oplossing voor de studentenhuisvesting zag: het studentenhotel. Een betaalbare, tijdelijke oplossing voor (beginnende) studenten die willen wonen in de stad waar ze studeren.

30 minuten brandwerende deuren

Een slimme totaaloplossing met 711 brandwerende deuren

Voor het studentenhotel in het voormalige Elsevier-gebouw in Amsterdam heeft Van Vuuren meegewerkt aan een slimme totaaloplossing. Van Vuuren was daarbij niet alleen verantwoordelijk voor het deurblad, maar ook voor de naadloze implementatie, de kozijnen en het hang- en sluitwerk. Bovendien hebben de deuren een kaartlezersslot dat werkt op een OV-chipkaart. Hoe handig is dat?

Uiteraard moeten de deuren die Van Vuuren leverden voldoen aan de juiste veiligheidsnormen. Voor dit project hebben wij 711 brandwerende deuren geplaatst. Afhankelijk van de locatie waren dat 30 minuten brandwerende deuren en 60 minuten brandwerende deuren.

kamer in de City Living

Meerdere functionaliteiten: geluidswerend en inbraakwerend

Bij dit soort projecten komen altijd meerdere eisen om de deur kijken. Bij een studenthotel als dit is de in- en uitstroom van bewoners bijvoorbeeld zo snel, dat je niet altijd zeker weet of iemand er nu woont of op bezoek is. Vandaar dat een gedeelte van de deuren ook inbraakwerend zijn.

En waar studenten wonen, worden feestjes gehouden. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen van elk feestje gedwongen meegeniet, zijn de deuren niet alleen brandwerend, maar ook geluidswerend (met een Rw,p van 38 dB om precies te zijn).

Nieuwe bewoners kunnen dus met een veilig gevoel naar bed, met een gerust hart de stad van hun studie gaan ontdekken en in alle rust studeren (ook al zitten de buren tot diep in de nacht te bierpongen). Dankzij de brand-, inbraak- en geluidswerende deuren van Van Vuuren.

Toegepaste deuren bij dit project

icoon geluidswerende deuren

Geluidswerende deuren

Rw,p 37dB

Rw,p 42dB

icoon inbraakwerende deuren

Inbraakwerende deuren

Meer weten? Neem contact met ons op

Wij zijn er bijzonder trots op mee te hebben geholpen aan een veilige oplossing voor een actueel probleem. En het ziet er ook nog eens piekfijn uit, of niet? Wil je meer weten over dit project, of over brandwerende deuren in het algemeen? Dan kun je altijd Hans bellen of mailen. Hij weet er alles van en vertelt er graag over.

Medewerker Hans Brinksma

Meer weten over dit project? Bel Hans Brinksma.

0566 623 737

Menu