Terrace Tower Amsterdam

Terrace Tower met Van Vuuren deuren gaat voor BREEAM Excellent

We zijn trots dat onze klanten steeds vaker duurzame projecten realiseren! Zoals de Terrace Tower aan de Amsterdamse Zuidas met een BREEAM excellent certificaat. Hiervoor hebben wij ca. 340 FSC gecertificeerde deuren geleverd. Niet alleen duurzaam, maar ook functioneel, zoals 90-minuten brandwerend, klimaatklasse C en WK2 inbraakwerend.

Terrace Tower Amsterdam

Terrace Tower

De Amsterdamse Zuidas heeft er een nieuw gebouw bij; de Tarrace Tower. Hierin zal onder andere het hoofdkantoor van SuitSuppy zich vestigen. Dit prachtige gebouw is ontworpen door de Bjarke Ingels Group, bekend van zijn duurzame ontwerpen. Het gebouw telt 13 verdiepingen met 8 terrassen en een totaal oppervlak van 20.000 m2. In de kelder zijn 81 parkeerplekken gemaakt met onder andere 20 oplaadpalen voor elektrische auto’s. Het vele groen in het gebouw en op de terrassen zorgt voor een prettige en inspirerende werkomgeving. De centrale ligging zorgt voor een goede verbinding met andere internationale steden, zoals Frankfurt en Londen. Beiden zijn binnen anderhalf uur te bereiken.

Duurzame Deuren

Voor dit prachtige gebouw hebben wij ca. 300 duurzame deuren mogen leveren. Stuk voor stuk zijn alle deuren FSC gecertificeerd en voorzien van een GND label. Hiermee hebben wij een mooie bijdrage kunnen leveren aan het uiteindelijke BREEAM excellent certificaat voor dit project.

De grote verscheidenheid aan deuren maakte dit project uniek. Onder andere Pico60, Pico90 en PicoAqua in combinatie met hoge geluidseisen tot 47dB, klimaat klasse C en WK2 vonden allemaal hun plekje. Naast de verschillende deurtypes hebben wij deuren met speciale diktes geleverd. 44mm, 46mm, 59mm en 74mm vormende in dit project geen uitzondering. Alle voorzien van duurzaamheidslabels en afgewerkt met HPL.

BREEAM-NL

De Terrace Tower heeft een flink aantal milieuvriendelijke aspecten waardoor het ook de komende jaren aan alle eisen voldoet. Zo wordt er nergens in het gebouw gas gebruikt, worden er op het gehele dak zonnepanelen geplaatst en komt er een warmte- en koudeopslag in de grond. Het bouwproject is BREEAM-NL gecertificeerd. Door certificering met BREEAM-NL krijg je inzicht in de werkelijke prestatie van het project op duurzaamheid. Doordat BREEAM een internationaal erkend keurmerk is, wordt de prestatie van het bouwproject erkend en door de markt op waarde beoordeeld. Meer informatie over BREEAM.

Bent u benieuwd wat Van Vuuren voor uw BREEAM certificering kan betekenen? Neem contact op!

Terrace Tower Amsterdam
Terrace Tower Amsterdam
Terrace Tower Amsterdam
Terrace Tower Amsterdam

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Van Vuuren zomervakantie 2023

Zomervakantie 2023

Even niet aan deuren denken… Onze bouwvaksluiting is in week 31, 32 en 33. Vanaf maandag 21 augustus 2023 zijn wij weer geopend. Op donderdag 27 juli 2023 zijn we bereikbaar tot 12.00…
Lees verder
Menu