Megasportcomplex in Hellevoetsluis met Van Vuuren deuren

Van Vuuren gaat over enkele weken meer dan 90 functionele deuren leveren voor een multifunctioneel sportcentrum in Hellevoetsluis. Het oude zwembad De Eendraght gaat tegen de vlakte en hiervoor komt een gloednieuw zwembad met meerdere baden. De aanleg van het megasportcomplex aan de Amnesty Internationallaan is in de laatste bouwfase beland en de verwachte oplevering is in juni 2020.

Foto: Slangen + Koenis Architecten

Voor de realisatie van het gebouw zijn onder andere 30 en 60 minuten brandwerende deuren geproduceerd. Ook worden er voor verschillende ruimtes geluidswerende deuren geplaatst om geluidshinder binnen het gebouw te beperken. In het zwembadgedeelte worden watervaste utiliteitsdeuren geplaatst.

Het oude zwembad De Eendraght gaat medio 2021 tegen de vlakte en in het nieuwe complex komen drie zwembaden, een fitnessruimte, een grote sporthal met bijbehorende tribune, kleedruimtes, horeca en kantoren.  De bouw van het sportcomplex kost de gemeente ongeveer 16 miljoen euro. Een groot bedrag, dat vindt ook wethouder Peter Schop. Maar volgens hem is het een slimme investering. Het oude zwembad kostte in onderhoud steeds meer geld. Met deze investering wordt een multifunctioneel sportcomplex gebouwd dat voldoet aan de laatste eisen.

Het sportcomplex is straks volledig gasloos en zal haar energie onder andere opwekken via zonnepanelen. Met een hoge isolatiewaarde en lage EPC-score van 0,37 behaalt de accommodatie hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Wil je weten wat Van Vuuren doet voor duurzaamheid? Bekijk het bij onze 5 zekerheden.

Meer info over dit bericht of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en meer? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Naar verwachting zal per kwartaal een nieuwsbrief verstuurd worden met de belangrijkste gebeurtenissen. Je zult niet overspoelt raken met berichten en je kan je altijd afmelden.

Gerelateerd nieuws

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw