De deuren van Van Vuuren in De Rotterdam

Elk project is anders en elk project is bijzonder. Maar soms krijg je als producent van deuren met een project te maken, dat nog net even wat meer van je vraagt. Van je creativiteit en van je flexibiliteit. Des te trotser je uiteindelijk op het resultaat je kunt zijn. De deuren die wij hebben gemaakt voor De Rotterdam is zo’n project.

De Rotterdam is een uniek gebouw. Ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas, op zo’n manier dat het er vanuit elke hoek anders uitziet. “Je kunt het niet op één manier lezen. Het is gemaakt met een aarzeling”, zegt Koolhaas zelf.

In De Rotterdam zitten woningen, kantoren, horecagelegenheden, een bioscoop, fitnessruimtes, winkels, congreszalen en een parkeergarage. Het is bijna een stad op zich. Een stad binnen een stad.

90 minuten brandwerende deuren voor de Rotterdam

Meer dan 4000 deuren

Met een oppervlakte van 160 m² is De Rotterdam bovendien het grootste gebouw van Nederland. Het telt 44 verdiepingen, is 150 meter hoog en bevat meer dan 4000 deuren. Een groot gedeelte van deze 4000 deuren zijn door Van Vuuren geleverd.

Je kunt je voorstellen dat er voor een restaurant andere deuren met andere functionaliteiten nodig zijn dan voor een bioscoop. Of voor een woonloft. Van Vuuren heeft voor de diverse ruimtes brandwerende, rookwerende, inbraakwerende en geluidswerende deuren kunnen leveren. Voor de bovenste verdieping zelfs deuren die 90 minuten brandwerend zijn.

Witte kantoordeuren in De Rotterdam

Elke deur is uniek

Het bijzondere van Van Vuuren is dat wij voor elk project een eigen lijn kunnen ontwikkelen, zonder dat dit afbreuk doet aan de levertijden. En zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit. Daardoor zijn wij in staat om binnen onafzienbare tijd meer dan 4000 deuren te leveren die volledig voldoen aan de wensen van de architect. Deuren die de juiste functionaliteiten hebben en aan de esthetische eisen van de architect voldoen. Omdat op het dekblad bovendien de houtnerf van de gebruikte bomen te zien is, kun je met recht zeggen dat elke deur uniek is.

Wil je weten hoe die deuren eruitzien? Veel ruimtes in De Rotterdam zijn vrij toegankelijk. En anders kun je hier uiteraard terecht voor de foto’s.

Zeg nou zelf, dat ziet er toch fantastisch uit?

Medewerker Hans Brinksma

Meer weten over dit project? Bel Hans Brinksma.

0566 623 737

Menu
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw